Egy egyszerű üzenet hatása

Az ember számára élete során mindig nagyon meghatározó hogy ha egy új közegbe kerül. Sok ember számára nem csak gyerekként, hanem felnőttként is iszonyat nagy feladatot jelent egy-egy ilyen csapatba beilleszkedni és a csapat teljes értékű tagjának lenni. Én már az óvodai beilleszkedéssel is küszködtem, és nem kisebb feladatot jelentett számomra sajnos az általános iskola és középiskolai beilleszkedés sem. Iszonyatosan sokat dolgoztam magamon, hogy felül tudjak emelkedni ezeken a hibákon és hiányosságokon, és ma már azt mondhatom, hogy  elég jól fel is készültem ezekre a szituációkra, ma már szinte bárkikor és bármilyen közegben jól feltalálom magam, elég jól fel tudok oldódni, szinte bármilyen társaságban tudok egy jót beszélgetni és könnyebben megy a beilleszkedés is, hiszen iszonyat sok tréning és személyiség fejlesztő kurzus áll mögöttem.

Egyetlen hely van még, ami nehézségeket okoz továbbra is számomra, hogy ha új munkahelyre kerülök, hiszen itt mindenki mindig próbál a legjobb színben mutatkozni, és persze azt is tudom, hogy az első három hónap kritikus időszak, mert iszonyatosan górcső alatt van az ember. Folyamatosan figyelnek, nézik hogy mennyire tudjuk megtanulni a munkahely legfontosabb paramétereit és feladatait, mennyire sikerül beilleszkednünk a munkahelyi közösségbe, a munkahely mindennapjaiba és mennyire tudunk a társaság teljes értékű tagjai lenni. Sajnos ez a mai napig egy túl stresszes helyzetet eredményez számomra, és sokszor pont emiatt tévesztek, hibázok és viselkedek kicsit furcsán egy egyszerűnek mondható szituációban is. Az utolsó ilyen munkahelyi szituációban sajnos jól emlékszem, hogy mint egy iskolás gyerek, rettegve álltam az ajtóban, és ez persze látszott is rajtam. Amikor láttam, hogy a közösség iszonyatosan elfogadó és nem lesz baj a beilleszkedéssel alább hagyott az izgalmam, a megfelelési kényszer azonban még továbbra is túl nagy maradt bennem.

Az első héten baleset is történt velem, ugyanis sajnos sikerült leejteni a telefonomat, és totál pókhálósra tört a telefon kijelző. hatalmas kétségbeesést éreztem magamon, hiszen én más telefont használok a magánéletben, nem tudam, hogy melyik telefon szervíz tudna biztonsággal kicserélni egy ilyen kijelzőt. Ebben a pillanatban azonban az egyik kollégám küldött nekem egy e-mailt, amiben az állt: samsung telefon szervíz budapest és egy elérhetőség. Iszonyatosan kedves gesztus volt ez tőle, felbecsülhetetlen segítséget nyújtott abban a szituációban, és mondanom sem kell, hogy szinte elválaszthatatlan kollégák és barátok is vagyunk ma már. Ez egy életet mentő üzenet utóhatása.